Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-06@08:21:26 GMT

تسخیر واشنگتن فعلا به تعویق افتاد

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۶۷۶۰۹

تسخیر واشنگتن فعلا به تعویق افتاد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، حوادث ششم ژانویه حاشیه‌ها و ابعاد متفاوتی را به دنبال داشته است. در شرایطی که سروصدای حمله معترضان به کنگره و خشونت‌های خیابانی دنیا را پر کرده، استیضاح ترامپ در واپسین روزهای ریاست جمهوری‌اش و استعفای برخی مقامات آمریکا در حاشیه این هجوم قرار گرفته است. تحلیل‌گران نظرات متفاوتی درباره تصمیم سنا برای استیضاح ترامپ و واکنش معترضان به سرکوب شدید اعتراضات داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا صدرا در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز ناامنی‌های اخیر در واشنگتن را در تحلیل‌های بنیادین و راهبردی کارشناسان پیش‌بینی شده دانست و گفت: امام خمینی(ره) 40 سال پیش قرن 14 را قرن استیصال غرب معرفی کردند، استیصال نه به معنای ضعف در قدرت بلکه به معنای بیچارگی و درماندگی در عین قدرت داشتن است. یعنی باوجود قدرت و رفاه راه چاره‌ای برای خروج و حل مشکلات نخواهند داشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه متخصصان غربی نظرات مشابهی داشته‌اند عنوان کرد: ساموئل  هانتینگتون در کتاب برخورد تمدن‌ها، موج سوم مردم‌سالاری را پیش‌بینی کرد. هانتینگتون در کتابش بیان می‌کند که غرب خلأ دینی و معنوی دارد و اگر این خلأ را برطرف نکند به سمت نابودی پیش می‌رود و چهل تکه خواهد شد. هانتینگتون در تحلیل این نظریه، دموکراسی و برخورد تمدن‌ها را مشکل جامعه غرب ندانست و اصلی‌ترین معضل را نداشتن هویت معرفی کرد.

وی در بررسی نظریه هانتینگتون بیان کرد: براساس این نظریه، آنچه برای غرب پیش‌بینی می‌شود مشابه آنچه در شوروی رخ داد نخواهد بود. شوروی دچار استحاله شد اما غرب با توجه به تمدن‌های مختلفش چهل تکه خواهد شد و مثل بادکنکی که سوزنی به آن بخورد متلاشی می‌شود.

صدرا با تاکید بر ضرورت نگاه عمیق، تاریخ‌نگر و نگرش فلسفی به حوادث افزود: اگر علاوه بر چگونگی‌های ظاهری وقایع، چرایی و چیستی حوادث را ببینیم قادر خواهیم بود تحلیل‌های بهتری داشته باشیم تا در تصمیم‌ها و موضع‌گیری‌ها از آنها استفاده کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه نتیجه روی کار آمدن بایدن و ترامپ برای ایران و منطقه تفاوتی ندارد گفت: دموکرات‌ها با پنبه سر می‌برند و جمهوری خواهان علنی. سیاستمداران آمریکا مثل گله‌ای از گرگ‌ها هستند که با هم صلح ندارند اما سازش می‌کنند، درنده‌اند اما تا زمانی که منافعشان در خطر نباشد باهم کاری ندارند. امروز و حوادث اخیر واشنگتن نشان‌دهنده احساس خطر آنها بر سرمنافع و قدرت طلبی است.

وی با تاکید بر از بین رفتن ماسک دموکراسی نمای ایالات متحده عنوان کرد: آنچه در آمریکا و سیاست‌هایش رخ می‌دهد تظاهر به دموکراسی است. احزاب کاندیداها را معرفی می‌کنند، مردم به آن‌ها رای می‌دهند؛ اما احزاب را سرمایه‌داران پشتیبانی می‌کنند که این حمایت مالی در تضاد با مبارزه با نظام سرمایه‌داری است.

صدرا با بیان نمایشی بودن سیاست‌های ترامپ تاکید کرد: ترامپ قمارباز بود و در عالم سیاست هم قمار کرد. در قمار هم برد و باخت وجو دارد و ترامپ می‌داند که بازنده میدان است؛ اما طبیعی است که به راحتی در این قمار بزرگ باخت را نمی‌پذیرد و تا آخرین لحظه دست و پا می‌زند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بسیاری از مهاجمان وقایع 6 ژانویه را معترضین به نظام و نحوه اجرای دموکراسی معرفی کرد و گفت: همه معترضان طرفداران و دوستداران ترامپ نیستند بلکه بسیاری از آنها کسانی هستند که بغضی نسبت به نظام سرمایه‌سالاری دارند و چند سال پیش در قالب اعتراضات وال استریت و امسال در قالب طرفداران ترامپ خود را نشان داده‌اند. در آینده هم اگر ترامپ نباشد به شکل دیگری نمایان می‌شود.

وی با اشاره به تلاش‌های ترامپ پیش از شروع انتخابات، حین برگزاری آن و حتی بعد از اعلام نتایج برای باقی ماندن در صحنه گفت: ترامپ با تهییج توده‌های مردم و منحرف کردن آن‌ها به دنبال پررنگ کردن نارضایتی‌ها و پیش بردن آن تا مرز معارضه بود. هدف این تهییج تاثیر در آینده آمریکا و شرکت در انتخابات 2024 می‌تواند باشد. ترامپ رد پایی از دخترش و افراد دیگری را در مسیر پیش رو پررنگ می‌کند تا اگر در شرایطی خودش نتواند در انتخابات حضور پیدا کند فرد دیگری را بر مسند قدرت بنشاند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران هدف مشترک دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه را وابستگی دنیا به آمریکا برشمرد و تاکید کرد: تفاوت این دو حزب این است که دموکرات‌ها به بهانه سازندگی در کشورها نفوذ می‌کنند و جمهوری خواه‌ها با جنگ افروزی و توزیع تسلیحات اهدافشان را محقق می‌کنند؛ اما در نهایت این دو حزب دو لبه یک قیچی هستند که در نهایت هر کشمکش سیاسی با هم کنار می‌آیند و از منافع مشترکشان دفاع می‌کنند.

وی با بیان اینکه بایدن مکملی برای چهار سال ریاست جمهوری ترامپ خواهد بود گفت: به دنبال همین بودند که بایدن با زبان چرب و نرم، چهار سال فعالیت پر سر و صدای ترامپ که با مشت گره شده بر سر دنیا کوبیده شد و نیمه کاره مانده را به نتیجه برساند.

صدرا فقدان رهبری در آمریکا را علت بی نتیجه ماندن اعتراضات دانست و اظهار کرد: در اعتراضات اخیر سیاه پوستان اگر رهبری وجود داشت می‌توانستند واشنگتن را تسخیر کنند؛ اما سیاست‌های آمریکا به گونه‌ایست که اجازه رشد هیچ رهبری را نمی‌دهد و با ترور یا راه‌های دیگر مانع از رشد یک رهبری واحد برای توده مردم می‌شوند. بزرگترین خلأ در آمریکا و تمدن غرب فقدان یک راهبر است که با وجود بستر رسانه‌های مجازی اگر چنین فردی فعالیت داشت منجر به نتایج متفاوتی می‌شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پایان با اشاره به نامه تیزهوشانه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی خاطرنشان کرد: باید با روشن‌گری، هدایت و حرکت رو به جلو و البته با رعایت آئین دیپلماسی و حقوق بین‌الملل مرکزیتی برای فعالیت شفاف کشورهای محور مقاومت ایجاد کنیم. فعالیت‌ها نباید لزوما امنیتی و نظامی باشند تا ایران و محور مقاومت بتواند بدون ایجاد حساسیت در جهت رهبری منطقه و آزادی خواهان دنیا حرکت کند.

انتهای پیام/

زینب رجایی کد خبر: 1087800 برچسب‌ها واشنگتن انتخابات آمریکا دونالد ترامپ

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: واشنگتن انتخابات آمریکا دونالد ترامپ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۷۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تارنمای خبری وکس، این سناتور جمهوری‌خواه که از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی و نیز از حامیان روابط قوی میان ایالات متحده و عربستان سعودی است، در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: اکنون زمان آن فرا رسیده است که درباره آنچه در سنای آمریکا در مورد توافقات احتمالی بین ایالات متحده و عربستان سعودی می‌تواند اتفاق بیفتد و نمی‌تواند اتفاق بیفتد شفاف باشیم.

گراهام در ادامه اظهار کرد: اگر توافقنامه امنیتی متقابل میان واشنگتن و ریاض در قالب یک معاهده دفاعی مذاکره شود، برای الزام‌آور شدن نیازمند ۶۷ رأی مثبت از سوی سناتورهای آمریکایی است و بدون عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو و تأمین نیازهای امنیتی (رژیم) اسرائیل در مورد مساله فلسطین این معاهده دفاعی از آرای (مثبت) کمی در سنای آمریکا برخوردار خواهد بود.

این سناتور جمهوری خواه افزود: انعقاد پیمان دفاعی میان واشنگتن و ریاض از همان ابتدا هم مشروط به عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با (رژیم) اسرائیل بوده و تا به امروز نیز همین‌‎طور است.

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در اظهاراتی مدعی شد که واشنگتن به توافق با عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بسیار نزدیک شده است.

میلر به خبرنگاران، افزود: ما به توافقی درباره ابعاد دو جانبه موافقتنامه عادی‌ سازی روابط بسیار نزدیک شده‌ایم.

وی گفت: بخشی از جزئیات توافق هنوز باقی مانده است اما فکر می‌کنم که به زودی می‌توانیم به توافق درباره این جزئیات دست پیدا کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، تاکید کرد: در مورد یک بخش جداگانه که به مسیر تشکیل دولت فلسطینی مربوط می‌شود، هنوز کار زیادی باقی مانده است.

میلر خاطرنشان کرد که موضع عربستان در مورد عادی‌سازی روابط با (رژیم) اسرائیل دو پیش‌ شرط دارد که شامل بازگشت آرامش به غزه و ایجاد مسیری برای تشکیل دولت مستقل فلسطین است.

وی اظهار کرد: این بسته توافقی شامل بخش‌هایی درباره روابط دو جانبه و همچنین مسیری برای تشکیل دو دولت است. ما در این باره صراحت داشته‌ایم و عربستان نیز مواضع بسیار روشنی داشته است.

کد خبر 849061 منبع: ایرنا برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • آکسیوس : تعویق ارسال محموله سلاح از آمریکا به اسرائیل
  • آکسیوس : آمریکا تحویل یک محموله مهمات به اسرائیل را به تعویق انداخت
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • (ویدئو) اهتزاز پرچم فلسطین در دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل