Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه تهران با بیان این‌که همه باید در مسیر تحقق شعارهای رهبری گم بردارند، گفت: متاسفانه امید دولت به خارج از کشور و غرب است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شاهین صادقی نسب در گفتگو با خبرنگار  قم فردا،  ضمن تبریک سال جدید با اشاره به نام‌گذاری امسال به نام «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» از سوی رهبر انقلاب اظهار داشت: رهبر انقلاب به‌مانند چند سال پیش امسال را به نام تولید معرفی کرده و تأکید مجددی بر روی رونق تولید کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یکی از دلایلی که رهبر انقلاب چند سال اخیر را با تأکید بر محور تولید کرده‌اند این است که ما در مدیریت، به‌خصوص مدیریت دولتی می‌گوییم، قدرت آمال ها و خواست‌ها در برابر یأس‌ها و ناامیدی‌ها یعنی به‌جای این‌که به دنبال مشکلات کوتاه‌مدت باشیم و در شعارها از لغت‌ها  و عبارات ناامیدکننده استفاده کنیم بهتر است که با یک نگاه خلاقانه و با نگاه ساختن برای آینده فکر کنیم.

صادقی نسب بیان داشت: یعنی به‌جای این‌که فلان کار را انجام ندهیم چون باعث بیکاری می‌شود به‌جای این ادبیات از ادبیاتی بهره بگیریم که از آن امید و روشنی و موفقیت است.

 

بسیاری از این مشکلات با رونق تولید حل می‌شود

وی ابراز داشت: وقتی رهبر انقلاب می‌فرمایند رونق تولید، افزایش تولید ملی و زمانی که در این جهت گام برداریم بسیاری از این مشکلات در این مسیر حل می‌شود.

استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: افزایش تولید و رونق تولید منجر به ازبین‌رفتن بیکاری، بی‌اثر کردن تورم و ثبات می‌شود و تمام مواردی که به‌عنوان مشکل هستند در قالب این ساخت بزرگ‌تر قابل‌حل است.

 

دولت به‌تنهایی نمی‌تواند از پس مشکلات نوین جامعه‌ای بشری بربیاید

وی ادامه داد: در قرن بیست و یکم و دولت‌های عصر جدید ما می‌گوییم که دولت به‌تنهایی نمی‌تواند از پس مشکلات نوین جامعه‌ای بشری بربیاید بلکه پیچیدگی‌های این مشکلات ایجاب می‌کند که مردم و دولت با هم به جنگ معضلات و مشکلات بروند.

صادقی نسب ابراز داشت: ما سال‌ها است که در خصوص آلودگی هوا، ترافیک و... صحبت می‌کنیم و در این میان همه فشارها را به دولت وارد می‌کنیم که در واقع این اشتباه است.

وی افزود: این مشکلات بدون همکاری و مشارکت‌های مردم قابل نیست و دولت هم نمی‌تواند به‌تنهایی مشکلات تولید را حل کند بلکه نیاز به همراهی و همکاری مردم دارد.

استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: هر دولتی که این موضوع را بهتر بداند و سرلوحه کارش قرار بدهد می‌تواند عملکرد موفقی داشته باشد.

 

امید دولت به خارج از کشور و غرب است

وی ابراز داشت: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ما شاهد چنین رویکردی نبودیم و امید دولت نگاهش به خارج از کشور و به غرب بود.

صادقی نسب خاطرنشان کرد: در این مسیر از داشته‌ها و قابلیت‌های خودمان غفلت کردیم.

وی موانع پیشروی تولید را مورد توجه قرار داد و گفت: یکی از مهم‌ترین این عوامل بی‌ثباتی در بازارها و عدم ثبات قیمت محصولات و مواد اولیه است.

استاد دانشگاه تهران بیان داشت: این عدم اطمینان و ترس در این بازارها یکی از عوامل اصلی در التهاب بازار بوده است و زمانی که در شرایط التهاب به سر ببریم نمی‌توانیم توقع رونق را داشته باشیم.

وی فساد اداری و رانت‌ها را عامل دوم برشمرد و بیان داشت: این فشار و رانت باعث می‌شود که دولت تبدیل به قبله آمالی برای وسیعی از جمعیت و مردم برای این‌که بتوانند به‌جایی برسند سعی می‌کنند، خودشان را به دولت متصل کنند آن هم از راه‌های نامشروع و در نتیجه وجود این رانت‌ها باعث بروز انحصارها می‌شود که جلوی رشد و پیشرفت را در کشور گرفته است.

 

انحصارگرایی باید از بین برود

استاد دانشگاه تهران افزود: در زنجیره‌ای تولید هرجایی که انحصار وجود داشته باشد از تأمین مواد اولیه یا لحظه‌ای که کالا به مصرف‌کننده می‌رسد در هرکجای این مسیر که ما دچار انحصار باشیم آن بازار از نوآوری و شکوفایی می‌افتد.

وی تأکید کرد: موضوع دیگری که مهم است مسئله عدم تأمین منابع موردنیاز بنگاه‌های کوچک اقتصادی است، این بنگاه‌ها بدون منابع مالی نمی‌توانند به رشد و شکوفایی برسند.

 

منابع بانک‌ها در مسیر درست باید مصرف شود

 

صادقی نسب ابراز داشت: متأسفانه با اجرای سیاست‌های نامناسب و فاسد به‌جایی رسیدیم که بانک‌ها تبدیل شده‌اند به عده‌ای خاص و انحصارگراها و یک بنگاه کوچک نوپای اقتصادی به‌راحتی نمی‌تواند از اعتبارات بانک‌ها استفاده کند در حالی که اساس بانک این است که از پس‌اندازهای مردم در اختیار واحدهای تولیدی قرار دهد.

وی افزود: مشکل دیگری که وجود دارد عدم وحدت رویه در سیاستگذاری‌ها و قوانین ما است، وقتی می‌گوییم کارها را باید به متخصصین واگذار کرد و از شایسته سالاری بهره برد یکی از نکات مهمش اینجاست، زمانی که سیاست گذار ما شایستگی جایگاهی  که در آن قرار دارد نداشته باشد و اولویت‌های سیاست گذاری را نداند، سیاست‌هایی را پایه‌گذاری می‌کند که نه تنها مشوق تولید نیستند بلکه خودشان به نوعی مانعی بر سر راه تولید هستند.

صادقی نسب در ادامه عدالت توزیعی را مهم برشمرد و گفت: ما در تعریف عدالت توزیعی در اقتصاد می‌گوییم که کلیه شهروندان کشور به حق خودشان در مشارکت در تولید ملی برسند،  موضوع حق با سهم فرق می‌کند.

وی بیان داشت: شما در یک جایی کار می‌کنید و حقوقی به شما داده می‌شود که به آن سهم شما گفته می‌شود اما حق شما بیشتر است، هیچ تولیدی بدون عوامل انسانی که در آن مشارکت دارند، محقق نمی‌شود.

استاد دانشگاه تهران افزود: این عامل و حق مشارکت در سود نادیده گرفته می‌شود و بعد از کاستن حقوق و هزینه، آن سود به صاحب سرمایه و مالکان تولید که ناعادلانه است.

دولت درهای خودش را به روی مردم باز کند

 

وی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم شعارهای تولیدی رهبری محقق شود چاره‌ای نداریم جز این‌که مواردی که ذکر شد و کارشناسان مطرح می‌کنند عملیاتی شود.

صادقی نسب افزود: علاوه بر این به هر اندازه‌ای که دولت درهای خودش را به روی مردم بیشتر باز کند، هر چه‌قدر دولت از مشارکت‌های مردم بیشتر بهره بگیرد مردم نیز با این دولت همراهی بیشتری خواهند داشت و در این مسیر تولید و رونق آن نیز محقق می‌شود.

 

همه باید در مسیر تحقق شعارهای رهبری گم بردارند

وی تصریح کرد: همه باید در مسیر تحقق شعارهای رهبری عمل کنند و دولت و مردم با همدیگر در مسیر رونق و شکوفایی تولید گام بردارند.

استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: ان‌شاءالله دولت تازه‌نفس و چابک در سال 1400 بر سرکار بیاید تا شاهد بروز تغییراتی در حکمرانی باشیم تا مشارکت‌های بیشتری با مردم و بخش‌های خصوصی داشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: آینده نظام و انقلاب بسیار روشن است و باید در این مسیر خودمان را باور کنیم.

 

حمایت از تولید داخل با مصرف کالای ایرانی

استاد دانشگاه تهران با اشاره به دیدگاه بدی که در جامعه و بین مردم رایج شده اشاره کرد و بیان داشت: متأسفانه مردم فکر می‌کنند که کالای خارجی بهتر است در حالی که هیچ کشوری به رشد و توسعه نرسیده مگر این‌که به داشته‌های خودش متکی بوده است.

 

حمایت از کشاورزی باید در اولویت باشد

وی افزود: دولت با واردات توسعه پیدا نمی‌کند و کشور وارد کننده توسعه یافته نخواهد بود به عنوان مثال آمریکا برخلاف توصیه‌هایی که به دیگر کشورها مبنی بر حرکت به سمت خدمات، خودش یک کشوری است که بخش مهمی از تولیداتش روی کشاورزی است.

صادقی نسب ابراز داشت: اساساً این کشور مخصوصاً ایالت‌هایی مرکزی آن کاملاً کشاورزی می‌کنند و زمانی که به دنیا توصیه می‌کنند از کشاورزی چیزی نمی‌گویند گندم این کشور در تمام دنیا به فروش می‌رسد.

وی ادامه داد: در داخل کشور نیز باید این مهم را در نظر بگیریم و از کشاورزی خودمان به نحو مطلوبی حمایت کنیم که البته در این مسیر وزارت جهاد کشاورزی سیاست‌های خوبی نداشته است.



انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استاد دانشگاه تهران خارج از کشور رهبر انقلاب رونق تولید صادقی نسب امید دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۳۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای

به گزارش «نماینده»، شهریار حیدری در مورد عدم ثبات بازار مسکن، گفت: در واقع مسکن مطالبه جدی و نیاز عمومی مردم است؛ خواست مجلس، رئیس‌جمهور و برنامه دولت برای ساخت یک‌میلیون مسکن در سال است، بی تردید تولید مسکن در رونق اشتغال اثرگذار است و چرخه تولید را هم فعال می کند. متاسفانه مسکن در کشور ما یا رونق نمی‌گیرد و یا چنانچه رونق می‌گیرد که مردم قدرت خرید ندارند و دلیل اصلی آن به بی برنامگی در این حوزه است.

نماینده مردم سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصر شیرین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قیمت مسکن متاثر از افزایش نرخ کالاهای دیگر است، تاکید کرد: افزایش بی رویه تورم، افزایش قیمت حامل‌های انرژی، رشد قیمت ارز و دلار، طلا و سکه و سایر کالاها بر افزایش قیمت مسکن موثر هستند. به همین دلیل سرمایه‌های عمومی به جای هدایت به سمت تولید و اشتغال به سوی سرمایه‌گذاری در بخش مسکن، ارز، طلا و سکه چرخش پیدا کرده است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم عملیاتی شدن برنامه ریزی‌های دولت در بخش مسکن، افزود: آنچه که دولت برای تولید و ساخت مسکن ملی پیش‌بینی کرده تاکنون به میزان کمی تحقق پیدا کرده است؛ در واقع مجلس قانونگذاری و تسهیل قانون را انجام داده و بارها به دولت اعلام کرده که اگر این قانون نیاز به طرح و لایحه دارد با دو الی سه فوریت می‌توانیم آن را تسهیل کنیم تا بر مشکل مسکن اثر گذار باشد.

مجلس همراه دولت در تصویب قوانین گام برداشت

نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید به همراهی و همکاری‌های مجلس در خصوص تصویب قوانین لازم در حوزه مسکن، یادآور شد: علیرغم اینکه مجلس یازدهم در حوزه مسکن با دولت همکاری‌های مطلوب داشته،اما نه تنها شاهد رفع مشکلات موجود در بخش مسکن نبوده، بلکه به اهداف و برنامه‌ریزی‌های پیش بینی شده نیز نرسیدیم که دلیل آن نقص و ضعف در بخشی مدیریتی است.

حیدری با تاکید بر اینکه مسکن باید از جنبه سرمایه‌ای خارج و در بخش کالاهای مصرفی قرار بگیرد، گفت: در واقع این اقدام نیازمند به یک برنامه‌ریزی دقیق و کار کارشناسی دارد که دولت باید یکبار برای همیشه برنامه‌ریزی دقیقی در بخش مسکن انجام دهد و دستگاه‌های مسئول وذیربط را پای کار بیاورد، چرا که دولت صفر تا صد بحث مسکن و مدیریت آن را به عهده دارد.

هنوز رانت‌های کلان و مافیا در حوزه مسکن جولان می‌دهند

نماینده مردم در مجلس یازدهم در ‌ادامه با انتقاد از مدیریت مسکن در کشور ادامه داد: عدم کار مطالعاتی علمی و دقیق، آمایش جمعیتی و برآورد نیازمندی‌ها و وجود رانت‌های کلان و مافیا در حوزه مسکن باعث افزایش قیمت مسکن و جلوگیری از رونق آن شده است، به عنوان مثال در تهران و سایر کلانشهرهای کشور هزاران واحد تولید و بلا استفاده مانده است و نه تنها این واحدها در اختیار مردم قرار نمی‌گیرند بلکه با هدف احتکار به فروش نیز نمی‌رسند.

وی با انتقاد از حضور پررنگ دلالان در بازار مسکن، اظهار داشت: بدیهی است که جلوگیری از شکل گیری مافیا در بازار مسکن، نیاز به مدیریت دارد، به عبارتی تولید، تحویل و تامین منابع مالی ‌در بخش مسکن، نیازمند اشراف مدیریتی هوشمند است.

حیدری در پایان ضمن اشاره به اقدامات افراد فعال در حوزه ساخت مسکن خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی باید دولت تسهیلات در اختیار سازندگان واقعی قرار دهد و به صورت جدی بخش خصوصی را حمایت کند و نقش دولت تسهیل کننده و ناظر باشد تا نیاز مسکن در کشور مرتفع گردد.

دیگر خبرها

  •  فراخوان ایده‌های مردم برای تحقق مشارکت در جهش تولید
  • شکل‌گیری امید‌آفرینی در جامعه پس از مشاهده دستاوردهای پژوهشی سمپادی‌ها
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • از مدار بهره برداری خارج شدن چشمه کاوات به علت طغیان
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • دولت مشارکت مردم در تولید را تسهیل کند
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند