Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@02:04:34 GMT

موضوع انسان بنیادین با نگاه اسلام بررسی شود

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۴۲۵۷

موضوع انسان بنیادین با نگاه اسلام بررسی شود

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، غلامرضا حداد عادل روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه پژوهشکده غرب شناسی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی افزود: در غرب شناسی چند نکته مقدماتی مانند ضرورت و اهمیت اصل مسئله و دشواری کار باید مد نظر باشد.

وی ادامه داد: بیش از ۲۰۰ سال است که دوگانه غرب و شرق شکل گرفته‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در حقیقت برای اینکه خودمان باشیم و بتوانیم بفهمیم کی هستیم و چه باید چه‌کاری انجام دهیم، چاره ‌ای جز غرب شناسی نداریم.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی خاطرنشان کرد: امروز در اداره کشور و مسائل بین المللی، انقلاب و دینداری در هر قدم با غرب مواجه هستیم؛ بنابراین باید غرب را شناخت.

حدادعادل با بیان اینکه در پژوهشکده غرب شناسی باید کار تاریخی صورت گیرد، یادآور شد: باید بررسی شود که از آغاز تا کنون شکل مواجهه با غرب چگونه بوده است. در زمان‌های گذشته افرادی در کشور بوده‌اند که راه پیشرفت را فکر و روح غربی می‌دانستند. اکنون تفکر نقد مد نظر قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم غرب را بپذیریم یا رد کنیم، هر موضع گیری باید با منطق، عقلانی و شناخت صورت گیرد. تا وقتی پدیده‌ای به درستی شناخته نشود، تصمیم گیری نیز به درستی میسر نمی‌شود.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی عنوان کرد: غرب زدگی معنای اجتماعی و سبک زندگی را در برمی‌گیرد که باید وجوه مختلف آن از جمله پوشش تا نامگذاری‌ها را بررسی کرد؛ چرا که با پدیده غرب زدگی عوام روبه‌رو هستیم.

حدادعادل با بیان اینکه اگر خواص غرب را به درستی می‌شناختند، عامه با پدیده‌ غرب زدگی روبه رو نمی شدند، توضیح داد: تمدن غرب یک روح و یک جسم دارد، معمولا با گفتن نام غرب به جنگ، استعمار و سیاست غرب توجه می شود که جسم تمدن غرب است. تمدن غرب یک روح دارد که جسم را کنترل می‌کند.

وی افزود: موضوع انسان بنیادین روح اصلی تمدن غرب از دوره رنسانس تا کنون است. بنابراین شناخت غرب امروز باید از رنسانس آغاز شود و برای شناخت رنسانس باید قرون وسطا نیز  شناخته شود.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی یادآور شد: اولین جلوه‌های انسان‌گرایی غربی در ادبیات و هنر ظاهر می شود و سبک های هنری و ادبی پیش از قرون وسطا را احیا می کنند. در این جلوه‌ها گفته می‌شود که انسان با بدن و خصوصیات روحی خود اصل قرار می‌گیرد که این سیر دوگانه انسان و خدا را شکل می‌دهد.

حدادعادل عنوان کرد: فیلسوفان غربی تمدن غرب را سرآمد همه تمدن های ممکن می دانند. هر تمدن دیگری ارزش آن به این اندازه است که چقدر غرب در شکل گیری تمدن‌ها موثر بوده است.

آیین افتتاح پژوهشکده غرب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با حضور علی اکبر ولایتی رییس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، غلامعلی حدداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، محمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی، سید محمود رضا آقامیری رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی، سید مرتضی نبوی رییس پژوهشکده غرب شناسی واحد تهران مرکزی و جمعی از فرهیختگان دانشگاهی داخلی و خارجی در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

برچسب‌ها غلامعلی حداد عادل دانشگاه آزاد اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی  محمد مهدی طهرانچی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: غلامعلی حداد عادل دانشگاه آزاد اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی غلامعلی حداد عادل دانشگاه آزاد اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی محمد مهدی طهرانچی دانشگاه آزاد اسلامی پژوهشکده غرب شناسی واحد تهران مرکزی تمدن غرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۴۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور

معاون پارلمانی رییس جمهور در خصوص آخرین وضعیت لایحه تقسیم استان‌های کرمان و تهران گفت: این لایحه با توجه به فرصت زمانی کم باقی مانده تا پایان مجلس فعلی، به مجلس دوازدهم ارائه خواهد شد.

سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور در گفتگو با خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو در کرمان در خصوص آخرین وضعیت لایحه تقسیم استان‌های کرمان و تهران گفت: این لایحه با توجه به فرصت زمانی باقی مانده تا پایان مجلس فعلی، به مجلس دوازدهم ارائه خواهد شد.

وی افزود: در بحث تقسیمات کشوری، موضوع تاسیس چندین استان جدید در کشور در دولت در حال نهایی شدن است، که این موضوع هم در مورد تهران و هم در مورد کرمان و احتمالا در مورد سیستان و بلوچستان صورت خواهد گرفت.

حسینی در مورد تاسیس استان کرمان جنوبی با توجه به قول رییس جمهور در سال ١٤٠١ در جمع مردم جیرفت نیز اظهار داشت: موضوع تاسیس استان کرمان جنوبی از نظر دولت نهایی شده است و قرار شد لایحه آن با موضوع تقسیم استان‌ تهران با هم به مجلس ارائه شود.

معاون پارلمانی رییس جمهور تاکید کرد: موضوع تاسیس استان‌های جدید در دستور کار دولت است که بزودی بصورت یکجا اعلام و اطلاع رسانی خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: لایحه تاسیس استان‌های جدید در کرمان و تهران بزودی و در آینده‌ای نزدیک به مجلس شورای اسلامی ارسال می‌گردد.

دیگر خبرها

  • ۱۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • واکنش وزیر ورزش و رییس فدراسیون به اتفاقات آزادی
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری
  • سند تحول بنیادین مجموعه اقدامات برای خوشبختی فرزندان است
  • آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور
  • کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند